Om oss

Om oss

Välkommen till Green Hotel i Tällberg, Dalarna

Välkommen att njuta Siljan från den vackraste av platser. Vi ligger högt i byn – med utsikt i världsklass! Vi är Tällbergs största Hotell- och konferensanläggning. För oss är varje gäst unik och vi gör vårt yttersta för att just du ska trivas hos oss.

Högt över Siljan med milsvid utsikt

Green Hotel har varit en mötesplats för celebriteter, evenemang och alla oss vanliga livsnjutare sedan 1947. Här finner du en unik plats där omsorg och medvetenhet råder.

Det var Hilda Andersson, sekreterare till professor Mittag Leffler, från Stockholm, som lät uppföra villan 1917. Hon var en driftig och ekonomiskt sinnad kvinna som gjorde goda aktieaffärer. För pengarna lät hon bygga sig detta stora, timrade hus i Tällberg.

År 1947 köpte makarna Ninni och Börje Green huset och gjorde om det till ett pensionat med 30 rum.

År 1965 bytte hotellet ägare. Hans Erik Börjeson köpte det och byggde ut, byggde till och byggde om. Han lade grunden till dagens Green Hotel som vuxit och blivit Tällbergs största hotell- och konferensanläggning.

I dag är Salka Börjeson Eynon hotellets ägare. Hon fortsätter att utveckla hotellet till en inspirerande mötesplats för besökare från hela världen.

En känsla av Green

När är bästa tiden att besöka Green Hotel? När du har tid att komma… Vi har öppet året runt och oavsett årstid kan du få en härlig vistelse hos oss.

När jag kliver in på Green är det som att jag landar, det är känslan av Green – jag vet inte om det är den sprakande brasan eller att den som hälsar välkommen är klädd i bygdedräkt. Jag vet bara att jag är här och nu – och här vill jag stanna

Firande med guldkant. Jag hade höga förväntningar och de överträffades ändå på alla punkter

Vi tycker om att fira och att ordna fest!

Rummet, maten och utsikten var jättebra, men personalen – de var fantastiska – vi vill fira alla högtider hos er

Oavsett om det gäller dopet, konfirmationen, födelsedagen, examen, förlovningen, bröllopet eller familjeträffen – hos oss har vi plats för alla – för över 200 personer faktiskt.

Vi har avskilda matsalar för små och stora sällskap, gott om utrymmen till fördrink och tårtkalas. Plats för barn med spring i benen och Whiskeyhörna med dart och biljard. Och nästan överallt ifrån – den där milsvida utsikten.

Och vi kan inte låta bli att komma med idéer och hjälpa till med detaljerna – tillsammans skapar vi minnesvärda ögonblick

Faciliteter

100 rum
180 bäddar
5 matsalar
220 restauranggäster
Inom-och utomhuspool
5 konferenslokaler
250 konferensgäster
Gym
Bubbelbad
Spel - dart, biljard, pingis
Sko-polish
Bagage-förvaring
Rumservice
Tvättservice
Parkering på plats
Dagstidningar
Rökfria rum
Grill
laddstationer för el-bil
Golfbana - inom 3 km
Cyklar att hyra
Tennisbana
Transfer mot avgift
Allergianpassat rum
Låna av mobiltelefon
Scroll to Top