Vandring

Njut av vår storslagna natur året runt! Den är gratis!

Vi människor har insett att naturen är en viktig källa till hälsa både för kropp och knopp. Att vistas i naturen och låta sig omfamnas av dess variation och lugn ger kraft och styrka. Ensam eller tillsammans i grupp, med eller utan en naturguide kan lindra både stress och oro samtidigt som det bygger nya positiva minnen med alla sinnen involverade.

Naturens läkande kraft är inte något påhitt. En forskningsstudie i Västernorrland Fysisk aktivitet på recept från år 2000 visar att fysisk aktivitet kan ordineras som komplement eller ersättning för läkemedel.

På med skorna och ge dig ut!
Möt våren och naturen när den vaknar till liv. Sök skuggan bland träden under varma sommardagar. Andas in den klara friska höstluften, plocka svamp och beundra de sprakande höstfärgerna. Upptäck spåren i snön av alla djur en gnistrande vinterdag.

Vi har många förslag på vandringar i byn och i närheten, långa och korta turer. Hämta karta över byn och fråga om tips i receptionen.
Här är några populära leder som många av våra gäster har provat.

Tällberg runt 7,2 km

Digerberget Nybodalen 2,4 km

Limsjön runt 7 km

Tre toppar Rättvik 7,5 km kuperad vandring

Enåleden 4,5 km

Trolldalen för barnfamiljen

Ladda gärna ner appen ”Naturkartan”, där finns  många fler tips på vandringar i närheten.

Välkommen att till fots upptäcka naturens helande kraft.

Ta med matsäck!

Vi har ryggsäckar och termosar (om du behöver låna). Fyll med det du behöver ha med dig. En god matsäck gör du själv på frukostbuffén, be om packmaterial i receptionen.

Pris 95 kr

PRESENTKORT

Julklapp Green Hotel

Köp ett presenkort till någon du tycker om. Välj mellan våra personliga rum, paket och tillval.

Julklappen som uppskattas av alla.