Sommarrodel

Den här aktiviteten passar de flesta. Den är både kul, njutbar och spännande.
Man vill åka igen och igen och igen…

Banan i Rättvik är Europas längsta parallellrodelbana och när du fått in tekniken är det kul att tävla!
Du kan också glida sakta ner och bara njuta av utsikten.

Med hänförande utsikt över Siljan, i hjärtat av Dalarna, åker du nedför Rättviks skidbacke på hjulburna rodlar i nordens enda parallella sommarrodelbana. Rodeln dras av lift baklänges upp på en skena du njuter av utsikten och äventyret. På tolvåsbergets topp börjar de 2 parallella 725 meter långa rodelbanorna. Farten ner bestämmer du själv och alla kan åka – själva eller tillsammans.

Att åka sommarrodel passar de flesta – du bestämmer själv om man vill åka fort eller långsamt. Små barn måste åka med vuxen på dubbelrodel och de fartglada kan tävla mot varandra i de 2 parallella banorna. Rodeln är bromsad i sig själv, dvs man trycker på spak för att få fart, så den kan aldrig ”rusa iväg”. Alla kan åka, men för att åka riktigt fort krävs lite träning och teknik.

Oömma kläder rekommenderas, och helst bör du inte åka barärmad och i shorts/kjol. Om du vill åka fort och testa gränserna åker du lätt omkull i början! Det lika vanligt som att åka omkull vid utförsåkning, sätt dig på rodeln igen och åk vidare.

Hitta hit

Slalomvägen 36
Öppet juni, juli och augusti

PRESENTKORT

Julklapp Green Hotel

Köp ett presenkort till någon du tycker om. Välj mellan våra personliga rum, paket och tillval.

Julklappen som uppskattas av alla.