Tomteland

Stig in i en värld fylld av fantasi, trolldom och magi. Vi har 10% på alla biljetter när man bor hos oss.

Långt inne i de vackra dalaskogarna invid Gesundaberget ligger ett riktigt sagoland. Här bland sjöar och vattenfall ligger Trollens rike, Älvornas skog och Tomtens egen by med flera spännande platser som du hittills bara besökt i sagorna. Men här är allt på riktigt! Här leker man med Häxan, jagar troll och går på älvavandringar genom skogen. Här är det äventyr och sagor från morgon till kväll.

Sommaren 2019 VÄXER SAGOLANDET SIG ÄNNU STÖRRE! Äventyren och upplevelserna blir fler, fler nya miljöer väntar och fler sagofigurer än någonsin rör sig i Tomtelands skogar.
Skugglandet Skuggorna tätnar i de mörka delarna av sagolandet. Här blåser farliga vindar och skratt av Vittran och andra onda väsen som dröjer sig kvar mellan träden. Här går man på egen risk.
Huldrans glänta Som tur är har Huldran slagit sig ner precis utanför Skugglandet. Hon hjälper till att hålla de onda på avstånd. Till sin hjälp har hon Drakälvan och Alven. Här kan du följa med på deras spännande äventyr eller leka och klättra.
Drömängen Skogsnymfenär en sällsynt varelse som visar sig ibland. Har man tur kan man se henne dansa genom Drömängen som ligger i den Förtrollade skogen.
Kläcks drakägget? En drakhona ruvar sina ägg minst ett år så lagom till sommaren borde drakägget på Tomteland kläckas….
Sagoféns nya hem & äventyr Hälsa på i Sagoféns nya hem i sommar och följ henne på det nya spännande musikaläventyret i Trollrike där Trollkungen regerar.

Roliga saker att göra och upptäcka på egen hand sommartid är t.ex. bada i Aurorasjön, åka trampbåt eller dragpråm, njuta av godsaker i Tomtemors café och Glasseria, klättra i Klätterslottet, gå sagostigen eller åka häst och vagn.

Storstugans Restaurang
Lunch för både liten och stor samt minicafé. Tomteland använder i största mån lokalproducerade matvaror.
Prova att sitta och äta vid våra Sagobord på övre våningen. Här har sagoalverna dukat upp till fest i miljöer hämtade från vår sagovärld och från Tomtelands olika teaterföreställningar och middagsshower. Här kan du sitta och äta i Orienten, i Vikingabåt på havet, vid Älvabordet eller i Fängelset m fl platser.

Här finner du öppettider på Tomteland

Boka boende online eller på mail@greenhotel.se samt på 0247-500 00. Biljetter köpes på i vår reception