Dalarna är Midsommar

Minst 1 gång i livet måste du uppleva ett midsommarfirande i Dalarna. Med spelmän och folkdräkter, inramat av röda knutar, gärdesgårdar, sill och jordgubbar. Visste du att här firar vi midsommar under flera veckor. Varje liten by har sin dag för resning av majstången en gammal tradition som lever vidare. Allt för att kunna festa och dansa flera gånger…. I år firar vi midsommar i pandemins spår. Därför ser programmet inte ut som det brukar. Resning av majstången i byn (midsommarafton 16.45) är inställd. Vi har ingen gemensam samling där vi plockar blommor men vi reser vår egen majstång på hotellgården (midsommardagen 14.00) med avstånd till varandra. Vi i personalen bär våra folkdräkter, det blir inslag av spelmän och den goda maten med smak av svensk midsommar serveras som alltid. Varmt välkommen till oss under midsommarhelgen!

Preliminärt program, med reservation för ändringar

24 JUNI
Ankomst från 15.00
Middag från kl 18.00

25 JUNI  Midsommarafton

Frukost kl 7.30-10.00
Lunch kl 12.00-13.30 (ingår ej paketet, boka på plats i receptionen)
Middag från kl 18:00

26 JUNI

Frukost kl 7.30-10.30
Lunch kl 12.00-13.30 (ingår ej paketet, boka på plats i receptionen)
Middag från kl 18.00
Spela sällskapsspel i Gillestugan eller njut av den ljusa sommarkvällen ute på hotellgården med kubb, frisbee golf eller sitt på en filt i gräset.

27 JUNI
Frukost kl 7.30-10.00
Utcheckning 11.00
Lunch kl 12.00-13.30 (ingår ej paketet, boka på plats i receptionen)

För prisinformation och för att se vilken rumstyp som passar dig, gå vidare genom att klicka på ”BOKA NU”.
Varmt välkommen!

Meny under midsommarhelgen. Alla middagar ingår i ditt boendepaket.
Lunch ingår inte, boka den när du är här.

Bor du inte på hotellet kan du självklart komma hit och äta med oss. Boka bord i god tid! [email protected] eller 0247-500 00.

Torsdag

Lunch Pris 145:-
Varmrökt lax på salladsbädd med Dijonaise

Middag Pris 615:- (för dig som inte är hotellgäst)
Nässelsoppa med mjukkokt ägghalva
Rimmad torskrygg med örtvelouté, broccolikräm och dillkokt färskpotatis
Chokladmousse med Cointreaugrädde

Fredag Midsommarafton

Lunch Pris 145:-
Alternativ 1
Matjesill med gräddfil, gräslök och dillkokt fräskpotatis
Alternativ 2

Tjälknöl med vår egen potatissallad

Middag Pris 815:- (för dig som inte är hotellgäst)
Midsommarbricka (gravad lax, inlagd sill, senapssill, Gustafskorv, Tjälknöl, oststavar, ägghalvor med räkor, leverpastej, knäcke & vispat smör)
Reninnanlår med rödvinssky och citronrostad färskpotatis
Jordgubbar med vaniljglass och grädde

Lördag

Lunch Pris 145:-
Örtbakad Fjällröding med vitvinssås smaksatt med Pernod

Middag Pris 715:- (för dig som inte är hotellgäst)
Liten råraka med löjrom, rödlök och syrad grädde
Lammrygg med Bestemorsås och klyftad Häradsbygdspotatis
Vaniljpannacotta med färska bär

Söndag

Lunch Pris 145:-
Vitlöksspäckad rapsgriskarré med barbequesås