Cederberg vinhelg

En helg fylld med god mat och smakfulla viner från Sydafrika. David Nieuwoudt, ägare av vingården, kommer åter till oss och delar med sig av sin passion för drycken och gårdens prisbelönta viner.

Vi inleder med smakprov av Cederbergs vita viner på fredagen. Richard Jakobsson (från vinhuset Jakobsson och Söderström) leder oss genom en vinprovning med några av hotellets egna favoriter.

Till kvällen serveras ett fisk och skaldjursbord med

Kallrökt lax med sauce verte
Halstrade pilgrimsmusslor med schalottenlöksvinegrette
Saffransdoftande fisksoppa med blåmusslor, havskräftor och aioli
Brödbuffé
Chokladdoppade jordgubbar
Farmors chokladpudding med lättvispad vaniljgrädde

Lördagens meny
Pumpasoppa
Vildsvin från Södra Sverige med rödvinssky från Cederbergs röda
och getostgratinerad sötpotatis
Utvalda lokala ostar
Mandel och yoghurtparfait med akaciahonung

Pris för hela helgen är från 3020:-/person.
Logi fredag till söndag
Vinprovning fredag (vita viner)
Fisk- och skaldjursbord fredag kväll inkl dryck
Vinprovning lördag (röda viner)
Middag med 3 rätter inkl dryck