Kontakt

Vi vill gärna att du kontaktar oss så att vi får berätta hur vi kan bidra till att förverkliga din önskan. Ring eller skriv – vi väntar på dig.

Reception & Restaurang

Telefon: 0247-500 00

E-post: [email protected]

Green Hotel

Adress: Ovabacksgattu 17, 793 70 Tällberg

GPS: Lat: 60,8213510, Long: 14,9966555

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort:

  Namn*
  E-mail*
  Telefon
  Meddelande*

  Jag accepterar hantering av personuppgifter*.

  Högt över Siljan med milsvid utsikt

  Det var Hilda Andersson, sekreterare till professor Mittag Leffler,  från Stockholm, som lät uppföra villan 1917. Hon var en driftig och ekonomiskt sinnad kvinna som gjorde goda aktieaffärer. För pengarna lät hon bygga sig detta stora, timrade hus i Tällberg.

  År 1947 köpte makarna Ninni och Börje Green huset och gjorde om det till ett pensionat med 30 rum.

  År 1965 bytte hotellet ägare. Hans Erik Börjeson köpte det och byggde ut, byggde till och byggde om. Han lade grunden till dagens Green Hotel som vuxit och blivit Tällbergs största hotell- och konferensanläggning.

  Ett hotell i tiden

  I dag är Salka Börjeson Eynon hotellets ägare. Hon fortsätter att utveckla hotellet till en inspirerande mötesplats för besökare från hela världen.

  Green Hotel är en plats för människor, möten och rekreation. Omsorg och medvetenhet i allt driver oss och är något som vi har förstått att våra gäster uppskattar. Liksom vår kombination av tradition och nytänkande. Svårare än så är det inte.

  Vägen hit

  Med bil
  Från Stockholm
  Riksväg 70, ca 280 km via Enköping – Sala – Hedemora – Säter – Leksand – Tällberg
  E4 och E16, ca 320 km via Uppsala – Gävle – Falun – Rättvik – Tällberg

  Från Göteborg
  E20 och väg 26, ca 480 km via Mariestad – Kristinehamn – Filipstad – Vansbro – Dala Järna – Leksand – Tällberg

  Det är enkelt att ta tåget till Tällberg. Byn har en egen tågstation – Tällberg station – ca 1,8 km från hotellet. Ta en skön promenad eller boka vår hotelltransfer, 100 kr per resa. Meddela oss vilken tid tåget kommer in på perrongen, taxin väntar på att ta dig till hotellet. Bör förbokas senast kl 16.00 dagen innan.

  Tänk på att det är en liten by, vilket innebär att du inte kan räkna med att det står taxibilar på rad och väntar på stationen. Alla resor med taxi måste förbokas, men vi hjälper dig mer än gärna.