Greenverket – Nyöppning med Denise Grünstein

mars 31, 2018 — augusti 5, 2018

Denise fotografi visar en befriande brist på respekt av vad foto ”ska vara”, eller den oskrivna regeln att hålla sig till ett enda visuellt manér. För henne kan det vara allt: mode, porträtt, ett mentalt tillstånd, svartvitt eller glödande krom. Sin konstnärliga karriär inledde hon i slutet av sjuttiotalet, en tid då kvinnliga fotografer var något av en sällsynthet.

Denise Grünsteins detaljrika och nyansmättade surrealistiskt arrangerade bilder väcker känslan av en förandligad natur, en romantisk melankolisk sagodröm. Skönheten är slående och banden mellan människan – oftast en ensam kvinna – och den omgivande miljön tycks ha ingått ett evigt förbund. Men allt är inte i harmoni: Här anas alltid ett drama och en fortsättning. I oktober i år återöppnar Nationalmuseum i Stockholm. Då kommer hennes bildserie med de nationalromantiska interiörerna från byggnaden att hänga framme permanent. Numera ingår de i museets samling. Ett ärofyllt undantag för ett museum vars förvärv annars endast sträcker sig till förra sekelskiftet.

Öppet lördagar kl 15.00 (Vi ser gärna att du är på plats senast 15.15). Har du inte möjlighet att komma en lördag öppnar vi mer än gärna för dig när du kan, hör av dig till oss.

Om oss

Veckans middagsmeny

Bröllop