Allt var perfekt, från början till slut. Bokningen, middagen på kvällen och den ljuvliga frukosten på morgonen. Sköna sängar och underbar dusch. Personalen var bäst! Bra service. Satt vid den öppna spisen på kvällen och avnjöt varm glögg. Huset är från gamla anor och det riktigt andas historia från svunna tider. Läget är det bästa i Tällberg skulle jag tro, med en fantastisk utsikt över Siljan.

”I am a guide-type-of person; this was good”
I will return, scenery excellent, but most importantly they know what thery are doing in the kitchen. Rustiq, simple, and tasty food.

Ett hotell med personlighet, bra service, god mat och fantastisk utsikt över Siljan. Vi blev uppgraderade till ett exclusiverum med modern inredning, ångbastu och jacuzzi. För övrigt var inredningen en härlig blandning som gav ett ombonat och personligt intryck. Mycket konst att titta på. Här bor jag gärna igen

”Hotellet som alltid tänker på att ge det där lilla extra! Har bott många gånger på Green hotel och kommer att bo där många gånger till. Hotellet har ett sånt familjärt lugn som insveper varje gäst. Rekommenderas verkligen för den som vill komma bort, varva ner eller bara vara”

Packat & klart

Packat & klart

Vi vill göra det lätt för dig att välja - oavsett om du söker avkoppling eller aktivitet så är utbudet rikt runt hotellet och i vår omnejd; vasaloppet, skogsvandringar, konstvisningar, vinprovningar - listan kan göras lång och vi har många färdiga förslag att erbjuda.

Jag vill se alla paket

Påsk

Jazztema på Green ink logi, påskbrunch, middagar & underhållning för alla i familjen

Läs & boka

Ultralöparweekend

Ladda upp inför Ultravasan 18-19 maj. En ultraweekend med kände ultralöparen Rune Larsson

Läs & boka

Midsommar 2019

Midsommar i Dalarna är midsommar på riktigt. Spelmän och folkdräkter inramat av röda knutar, sill och jordgubbar.

Läs & boka

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns något för alla.

Jag vill se alla rum

Kalender

Brunch påskafton & påskdagen

april 20, 2019 — april 21, 2019

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.