upplev tällberg

Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vårt hotell ligger högt i byn Tällberg, i hjärtat av Dalarna – med en utsikt i världsklass! Varmt välkommen!

#greenhotelstory

”Fantastisk hotell i vackra Tällberg. Service på högsta nivå på ett jordnära omärkvärdigt sätt. Maten är fantastisk god och rummen mysiga. Alla känns genuint glada. Frukosten är precis lagom. Allt finns och allt smakar så himla bra. Det är 2:a gången jag är där och längtar tills nästa gång redan nu.”

Ett hotell som inte bara levererar en makalös utsikt över Siljan från matsalen utan även professionellt och varmt bemötande, kanonmat och fina hotellrum. Här kan du låna en cykel, bada i utomhuspool (sommartid) eller inomhuspool. Spela biljard, tennis, promenera, konferera och umgås i stora som små grupper. Allt i en lugn och vacker miljö. En riktig pärla vi gärna återvänder till!

Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell,
Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.

”I am a guide-type-of person; this was good”
I will return, scenery excellent, but most importantly they know what thery are doing in the kitchen. Rustiq, simple, and tasty food.

Packat & klart

Packat & klart

DET FINNS SÅ MYCKET ATT SE I VÅRT VACKRA LAND.
UTFORSKA DALARNA - OCH TÄLLBERG.

Hos oss kan du känna dig säker och trygg. Vi har många rum i fristående hus med egen ingång. Vi kan sätta nyckeln i din dörr och leverera alla måltider i korg utanför din dörr – du behöver inte träffa någon om du inte vill när du bor hos oss!

I hotellparken finns aktiviteter för alla: egen tennisbana, utegym, frisbeegolf, inomhuspool, gym, biljard, dart och många sällskapsspel. I välrenommerade Tällberg vandrar du längs väl uppmärkta vandringsleder bland vackra dalagårdar, naturreservat, skog, längs Siljans strand och utsiktsplatser. I närheten hittar du: cykelleder i mängder, Europas längsta parallellrodelbana, Orsa rovdjurspark, spektakulära vattenfall, Högt & lågt (kanonfin klätterpark) mm mm. BARA KOM!

Jag vill se alla paket

Hemester i Dalarna

Just nu när du inte kan åka som du brukar - passa på att upptäcka det som finns runt hörnet. Kom till Tällberg - en liten prick på kartan som överraskar!

Läs & boka

Jobba hemma – på Green Hotel!

Byt hemma mot hotell - du fokuserar på jobbet - vi tar hand om allt runtomkring.

Läs & boka

Må bra med yoga & skratt

30 april - 2 maj Tanja Dyredand kommer åter till oss och delar med sig av sin passion för skratt och glädje. Yoga, föreläsningar & meditation, god mat och långa ljusa kvällar...

Läs & boka
Aktiviteter

Vad har du lust med?

Spela tennis, basta och bada. Vill du se mer finns många uppskattade besöksmål i närheten av hotellet. Läs mer under aktiviteter.

Se alla aktiviteter

Skidåkning – utför och på längden

Efter några fina veckor med kritvit snö och gnistrande sol har värmen snabbt minskat snödjupet i byn. Men på bekvämt avstånd finns gott om fina skidspår och nerfarter. Packa väskan, ta med skidorna och kom!

Läs mer

Sportlov på Tomteland

Buskuligt sportlov! Busmössen bjuder in till gigantisk sportlovsfest. Massor med galna upptåg bus och skoj väntar. After ski med varm choklad och vispgrädde samt alla sagofigurerna på scenen, pjäxdans och stora musikalteaterföreställningar mm. Läs mer på tomteland.se.

Jakten på trollguldet

Följ med på ett spännande familjeäventyr i den djupa skogen, där trollguldet finns... Vi gör upp en eld där vi lagar en enkel måltid och lär oss mer om skogen och djuren.

Läs mer
Rum

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns ett rum för alla.

Jag vill se alla rum

JUST NU PÅ GREEN HOTEL

VI HÅLLER ÖPPET!!

”Må bra” helg med yoga & skratt

april 30, 2021 — maj 2, 2021

Bröllop

Bröllop att minnas

Läs & Boka

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,