Det genuina hotellet i hjärtat av dalarna

Boka nu

upplev tällberg

Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vårt hotell ligger högt i byn Tällberg, i hjärtat av Dalarna – med en utsikt i världsklass! Varmt välkommen!

#greenhotelstory

”Personalens bemötande och servicenivå är toppen.
Hotellet ligger så vackert, så vackert… Måste upplevas. En plats att bara vara.
Maten är fantastisk och kockarna är flexibla om man vill anpassa dagens meny. Inga problem alls.” (8 aug 2021)

”Ett fantastiskt hotell som månar om det lilla extra i alltifrån bemötande, service, matupplevelse, aktiviteter och miljö. Hit återvänder vi gång på gång för att vara med vänner och familj. Vi har varit där vinter, vår, sommar och höst, alla årstider har sin unika charm på hotellet.” (juli 2021)

”Green hotel bjuder på en oslagbar atmosfär, utsikt, service och matupplevelse! Inomhus och utomhuspool även de ”sämre” rummen har en fantastisk utsikt. Rummen och allmänna utrymmen är rustade/inredda under 1970/80-talet. Charmigt retro och opretentiöst. Här råder ingen hip boutiquehotellhysteri gällande inredning, vilket känns lite befriande. Rent och fint.
Njut av läget och den fantastiska maten!” (juli 2021)

”Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell, Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.”

”Fantastisk hotell i vackra Tällberg. Service på högsta nivå på ett jordnära omärkvärdigt sätt. Maten är fantastisk god och rummen mysiga. Alla känns genuint glada. Frukosten är precis lagom. Allt finns och allt smakar så himla bra. Det är 2:a gången jag är där och längtar tills nästa gång redan nu.”

Packat & klart

Packat & klart

DET FINNS SÅ MYCKET ATT SE I VÅRT VACKRA LAND.
UTFORSKA DALARNA - OCH TÄLLBERG.

I hotellparken finns aktiviteter för alla: egen tennisbana, utegym, frisbeegolf, inomhuspool, gym, biljard, dart och många sällskapsspel. I välrenommerade Tällberg vandrar du längs väl uppmärkta vandringsleder bland vackra dalagårdar, naturreservat, skog, längs Siljans strand och utsiktsplatser. I närheten hittar du: cykelleder i mängder, Europas längsta parallellrodelbana, Orsa rovdjurspark, spektakulära vattenfall, Högt & lågt (kanonfin klätterpark) mm mm. BARA KOM!

Jag vill se alla paket

Höstlov!

Missa inte vårt höstlovserbjudande. Häng på hotellet, bada, spela biljard, gyma. Bygden har också ett grymt aktivitetsutbud...

Läs & Boka

Fotoutställning och gåsmiddag 13 nov

Vilken härlig kombination - först konst sen gås! Frank af Petersens visar sin unika fotoutställning i Greenverket och Green Hotel serverar "Mortens gås". Kom!

Läs & Boka

Leva sockerfri 1-3 april 2022

Kom på en helt sockerfri helg. Lyssna på Babben Larsson, Olof Röhlander och många fler. Njut av vällagade måltider allt sockerfritt såklart!

Läs & Boka
Aktiviteter

Vad har du lust med?

Spela tennis, basta och bada. Vill du se mer finns många uppskattade besöksmål i närheten av hotellet. Läs mer under aktiviteter.

Se alla aktiviteter

Vandra

Upptäck Nybodalens naturreservat, följ stigen längs Siljans strand, gå upp på Digerberget och njut av utsikten och promenera bland vackra hus och gårdar i bymiljö.

Läs mer

Cello och piano i vintermörkret

Cellisten Béla Beer och pianisten Maja Korp träffades år 2018 på Kungliga Musikhögskolan. De spelar här hos oss 4 och 11 december.

Läs mer

Fotokonst – Frank af Petersens

Frank af Petersens - proffesionell konst och dokumentärfotograf - är djupt engagerad i att stoppa den grymma kommersiella tjuvjakten på framförallt elefanter och noshörningar i Afrika. Vernissage 12 nov.

Läs mer
Rum

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns ett rum för alla.

Jag vill se alla rum

JUST NU PÅ GREEN HOTEL

Vandra i vacker bymiljö

juni 25, 2021 — september 30, 2021

Fotokonst – Frank af Petersens

november 12, 2021 — januari 8, 2022

Cello och piano i vintermörkret

december 4, 2021 — december 11, 2021

Bröllop

Bröllop att minnas

Läs & Boka

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,