upplev tällberg

Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vårt hotell ligger högt i byn – med utsikt i världsklass!

”Vi spenderade en härlig hösthelg där vi njöt av god mat, höstpromenader, bakade i bagarstugan och njöt av hotellets inbjudande allmänna ytor. Jag tror hotellet måste ha Sveriges vackraste poolrum med anrika målningar vid sidan om poolen. Charmigt rum med sköna sängar! Rekommenderas varmt!”

”Trodde änglar bara fanns i himmelen”Bättre service kan man nog inte finna.Man känner sig som hemma.Som grädde på moset hade Kung bore dekorerat hela omgivningen i ett passande tema.Skall man äta Julbord är detta ”stället”

”Fantastisk hotell i vackra Tällberg. Service på högsta nivå på ett jordnära omärkvärdigt sätt. Maten är fantastisk god och rummen mysiga. Alla känns genuint glada. Frukosten är precis lagom. Allt finns och allt smakar så himla bra. Det är 2:a gången jag är där och längtar tills nästa gång redan nu.”

Väldigt mysigt och genuint hotell med fantastisk utsikt över Siljan. Underbart ställe att checka in på för den som kommer från en storstad och vill komma bort och känna lugnet ett tag. Trevlig personal, bra bemötande och jag fick en jättebra känsla av stället direkt i lobbyn. Varmt och välkomnande.

Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell,
Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.

Packat & klart

Packat & klart

Vi vill göra det lätt för dig att välja - oavsett om du söker avkoppling eller aktivitet så är utbudet rikt runt hotellet och i vår omnejd; vasaloppet, skogsvandringar, konstvisningar, vinprovningar - listan kan göras lång och vi har många färdiga förslag att erbjuda.

Jag vill se alla paket

Boende Dalhalla 2 nätter

"Jag skulle ha stannat två nätter, hann inte njuta av hotellet" får vi ofta höra av de som bokat en natt. Boka 2 nätters boende där middag båda kvällarna och vickning efter konserten ingår. Lägg till buss och konsertbiljett.

Läs & boka

Julbord med hotellnatt 2019

Stanna kvar - vakna utvilad, börja dagen med ett dopp i poolen och en härlig frukost. Välkommen att uppleva en försmak av julen på Green Hotel.

Läs & Boka

Nyår

Vårt nyårspaket, med helpension i dagarna tre, toppas av en nyårsmiddag med champagnebord.

Läs & boka

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns något för alla.

Jag vill se alla rum

Kalender

Julbord

november 29, 2019 — december 14, 2019

Mortens julkasse

november 5, 2019 — december 10, 2019

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.