Det genuina hotellet i hjärtat av dalarna

Boka nu

upplev tällberg

Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vårt hotell ligger högt i byn Tällberg, i hjärtat av Dalarna – med en utsikt i världsklass! Varmt välkommen!

Packat & klart

Packat & klart

DET FINNS SÅ MYCKET ATT SE I VÅRT VACKRA LAND.
UTFORSKA DALARNA - OCH TÄLLBERG.

I hotellparken finns aktiviteter för alla: egen tennisbana, utegym, frisbeegolf, inomhuspool, gym, biljard, dart och många sällskapsspel. I välrenommerade Tällberg vandrar du längs väl uppmärkta vandringsleder bland vackra dalagårdar, naturreservat, skog, längs Siljans strand och utsiktsplatser. I närheten hittar du: cykelleder i mängder, Europas längsta parallellrodelbana, Orsa rovdjurspark, spektakulära vattenfall, Högt & lågt (kanonfin klätterpark) mm mm. BARA KOM!

Jag vill se alla paket

Cederberg vinhelg

Boka helgen 23-25 okt redan nu - Du som varit här och träffat David och upplevt stämningen vet vad vi menar. Den här helgen är magisk. Med engagemang och glädje berättar David om sina prisbelönta viner - och vi dricker upp det! 

Läs & Boka

Jobba hemma – på Green Hotel!

Byt hemma mot hotell - du fokuserar på jobbet - vi tar hand om allt runtomkring

Läs mer

Julsmaker och fotoutställning

Vi dukar inte upp vårt klassiska julbord i år. Vi serverar våra goda sillar och flera julsmaker vid ditt bord.

Läs & Boka
Aktiviteter

Vad har du lust med?

Spela tennis, basta och bada. Vill du se mer finns många uppskattade besöksmål i närheten av hotellet. Läs mer under aktiviteter.

Se alla aktiviteter

Padel i Leksand

Prova på en av världens snabbast växande sport - alla kan spela!

Läs mer

Cykla mountainbike

Se allt det vackra från cykel. Kartor och tips på leder för både den bekväma och äventyrslystna!

Läs mer

Styggforsen vattenfall

Följ med på en spännande utflykt till Styggforsens unika vattenfall och naturreservat

Läs mer
Rum

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns ett rum för alla.

Jag vill se alla rum

#greenhotelstory

”Det här är ett hyllningsinlägg till Green Hotel och den fantastiska personalen som arbetar där. I mer än 10 år har vi besökt hotellet ett par gånger om året och varje gång har vi blivit fantastiskt väl omhändertagna. För oss är Green hotel som hemma fast borta. Vi älskar atmosfären, maten, personalen, konsten och inte minst utsikten! Så, tack för att ni är personliga och unika! Vi kommer tillbaka så snart vi kan”

”I am a guide-type-of person; this was good”
I will return, scenery excellent, but most importantly they know what thery are doing in the kitchen. Rustiq, simple, and tasty food.

”Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell, Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.”

Ett hotell som inte bara levererar en makalös utsikt över Siljan från matsalen utan även professionellt och varmt bemötande, kanonmat och fina hotellrum. Här kan du låna en cykel, bada i utomhuspool (sommartid) eller inomhuspool. Spela biljard, tennis, promenera, konferera och umgås i stora som små grupper. Allt i en lugn och vacker miljö. En riktig pärla vi gärna återvänder till!

Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell,
Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.

JUST NU PÅ GREEN HOTEL

VI HÅLLER ÖPPET!!

mars 17, 2020 —

Cederberg vinhelg

oktober 23, 2020 — oktober 25, 2020

Lunch med far!

november 1, 2020 — november 1, 2020

Fotoutställning ”Queen – The Last Tour”

november 26, 2020 — december 13, 2020

Bröllop

Bröllop att minnas

Läs & Boka

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,