Det genuina hotellet i hjärtat av dalarna

Boka nu

upplev tällberg

Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vårt hotell ligger högt i byn Tällberg, i hjärtat av Dalarna – med en utsikt i världsklass! Varmt välkommen!

#greenhotelstory

”Man möts redan i receptionen av värme, dels personalen och en skön värmande brasa.
Effektivt och proffsigt bemötande.
Rummet rent, fint möblerat och en fin utsikt över Siljan, (rum 15).
Restaurangen Coronaanpassad så man känner sig trygg.
Restaurangpersonalen, vi hade Elin och Ashmed, såg till att vi trivdes. God mat var det också.
Frukosten var rejält tilltaget och fylldes på vartefter. Olika frukosttider som gjorde det Corona säkert.
Väl värt besöket på hotellet” 4 maj 2021

”Köpte ett Vandra-paket och vi fick en mycket trevlig helg på Green Hotell. Trevlig personal som månar om gästen, maten överträffade våra förväntningar, en trerätters som ju ibland är mer till för köket än för gästen visade sig vara en mycket vällagad historia. Ryggbiff, perfekt rosa från mitt till ytterkant, en friterad potatis som inte hade kunnat göras bättre. Till det grönsaker kokta till perfekt konsistens. Området är fantastiskt vackert.” April 2021

”Underbar och serviceinriktad personal, ljuvligt god och vällagad mat kryddad med den mest fantastiska utsikt. I närområdet finns fina gångstråk och en mängd hantverksaffärer som tillhandahåller varjehanda hemslöjdsalster.”
1 maj 2021

”Fantastisk hotell i vackra Tällberg. Service på högsta nivå på ett jordnära omärkvärdigt sätt. Maten är fantastisk god och rummen mysiga. Alla känns genuint glada. Frukosten är precis lagom. Allt finns och allt smakar så himla bra. Det är 2:a gången jag är där och längtar tills nästa gång redan nu.”

Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell,
Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.

Packat & klart

Packat & klart

DET FINNS SÅ MYCKET ATT SE I VÅRT VACKRA LAND.
UTFORSKA DALARNA - OCH TÄLLBERG.

Hos oss kan du känna dig säker och trygg. Vi har många rum i fristående hus med egen ingång. Vi kan sätta nyckeln i din dörr och leverera alla måltider i korg utanför din dörr – du behöver inte träffa någon om du inte vill när du bor hos oss!

I hotellparken finns aktiviteter för alla: egen tennisbana, utegym, frisbeegolf, inomhuspool, gym, biljard, dart och många sällskapsspel. I välrenommerade Tällberg vandrar du längs väl uppmärkta vandringsleder bland vackra dalagårdar, naturreservat, skog, längs Siljans strand och utsiktsplatser. I närheten hittar du: cykelleder i mängder, Europas längsta parallellrodelbana, Orsa rovdjurspark, spektakulära vattenfall, Högt & lågt (kanonfin klätterpark) mm mm. BARA KOM!

Jag vill se alla paket

Vandra

Packa favoritbyxorna och sköna skor. Vandra i vackra Tällberg med omnejd.

Läs mer

Dalarna är Midsommar

Kom vi plockar blommor, sju olika sorter måste vi hitta! Vem ska du drömma om...?

Läs & boka

Sommar på Tomteland

På tomteland är du är hjälten i ett Sagolikt äventyr! Bo bekvämt hos oss när du besöker Tomten. Pool ute och inne, tennisbana, frisbeegolf och gott om gräsytor för barn med spring i benen.

Läs mer
Aktiviteter

Vad har du lust med?

Spela tennis, basta och bada. Vill du se mer finns många uppskattade besöksmål i närheten av hotellet. Läs mer under aktiviteter.

Se alla aktiviteter

Jacuzzi experience

Bara ni två - njut av bubblet och värmen i vår utomhusbubbla, den mäktiga utsikten över Siljan och ett glas god champagne. Marschaller, en god plockbricka och en kopp varm choklad med vispgrädde som avslutning - allt ingår!

Läs mer

Cykla

Vi har köpt in 4 nya fina 7-växlade cyklar. Med hjälm, cykelkorg och pakethållare - sköna, lätta cyklar som du kommer långt med. Köp med matsäck och kaffetermos och upptäck bygden från cykeln. Förboka, det är högt tryck på våra cyklar!

Läs mer

Leksand Sommarland

Green Hotel ligger 15 min från Leksand sommarland. Bästa sommarlovet är i en vattenpark - när barnen får bestämma! Parken planerar för en säker öppning 26 juni. 3 pooler, 10 vattenrutschbanor, 14 karuseller, 20 aktiviteter, 2 restauranger, 1 kafé och 4 kiosker - här blir det aldrig långtråkigt!

Läs mer
Rum

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns ett rum för alla.

Jag vill se alla rum

JUST NU PÅ GREEN HOTEL

MIDSOMMAR

juni 24, 2021 — juni 27, 2021

Midsommarkasse – mat för avhämtning!

juni 11, 2021 — juni 25, 2021

Bröllop

Bröllop att minnas

Läs & Boka

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,