Det genuina hotellet i hjärtat av dalarna

Boka nu

”I am a guide-type-of person; this was good”
I will return, scenery excellent, but most importantly they know what thery are doing in the kitchen. Rustiq, simple, and tasty food.

Ett hotell med personlighet, bra service, god mat och fantastisk utsikt över Siljan. Vi blev uppgraderade till ett exclusiverum med modern inredning, ångbastu och jacuzzi. För övrigt var inredningen en härlig blandning som gav ett ombonat och personligt intryck. Mycket konst att titta på. Här bor jag gärna igen

Underbart hotell i gammal rustik Dala stil. Fantastisk utsikt och ett härligt läge. Personalen fantastiskt trevlig och mysig. Frukosten är superfräsch och god. Rummen jättemysiga och sköna sängar. Välstädat och inget att anmärka på vad gäller något alls!

”Hotellet som alltid tänker på att ge det där lilla extra! Har bott många gånger på Green hotel och kommer att bo där många gånger till. Hotellet har ett sånt familjärt lugn som insveper varje gäst. Rekommenderas verkligen för den som vill komma bort, varva ner eller bara vara”

Miljön är outstanding, den ger så mycket energipåfyllnad med sin mysighetsfaktor. Lugnet, rummen, miljön, maten, personalen, utsikten och bara att få vara där är en lisa för själen. Oerhört sköna sängar

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns något för alla.

Jag vill se alla rum

Packat & klart

Packat & klart

Vi vill göra det lätt för dig att välja - oavsett om du söker passivitet eller aktivitet så är utbudet rikt runt hotellet och i vår omnejd; vasaloppet, skogsvandringar, konstvisningar, vinprovningar - listan kan göras lång och vi har många färdiga förslag att erbjuda.

Jag vill se alla paket

Dalhalla

Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa.

Läs & Boka

Julbords-weekend

Den 2 , 9 och 15 december dukar vi upp vårat klassiska julbord där det mesta är hemlagat. Välj om du vill stanna 1 natt eller 2 nätter. Kommer du 2:a advent har vi enligt tradition julmarknad på hotellgården.

Läs & Boka

Gästspel med Tareq Taylor

Fredagen den 12 januari kommer vinnaren av Kockarnas Kamp Tareq Taylor till oss och lagar mat tillsammans med våra egna kockar. Tareq komponerar menyn och vi assisterar honom i köket.

Läs mer och boka

Kalender

Julbord

december 2, 2017 — december 15, 2017

Julmarknad

december 9, 2017 — december 9, 2017

Greenverket – Lördagar

januari 1, 2017 — december 31, 2017

Drop in vigsel

februari 14, 2018 — februari 14, 2018

Gästspel med Tareq Taylor

januari 12, 2018 — januari 12, 2017

Aktiviteter

Vad har du lust med?

Se familjens privata konstsamling i Greenverket med bl a Zorn, Carl Larsson och Picasso, spela tennis, basta och bada (pool ute och inne). Vill du se mer finns många uppskattade besöksmål i närheten. Lär mer under aktiviteter.

Se alla aktiviteter

Julbord

Den 2, 9 och 15 december dukar vi upp vårt härliga julbord med allt som ska finnas på ett julbord finns med. 15 december kommer det även vara underhållning till julbordet. Missa inte det! Kontakta oss för bokning!

Läs mer

Julmarknad

Lördagen den 9 december har vi enligt tradition julmarknad på hotellgården. Julmarknaden är öppen mellan 11.00 och 17.00. Välkommen!

Läs mer

Greenverket

Familjens privata konstsamling med verk av bland andra Picasso, Carl Larsson, Zorn och Chagall.

Kontakta oss

Bröllop

Säg ja i Tällberg

När ni två blir en - vi är bra på bröllop. Vi har stor erfarenhet av små och stora fester.
Vår matsal rymmer 250 gäster, dansar gör ni på poolen...

Vi vill planera vår dag

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.