Det genuina hotellet i hjärtat av dalarna

Boka nu

upplev tällberg

Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vårt hotell ligger högt i byn Tällberg, i hjärtat av Dalarna – med en utsikt i världsklass! Varmt välkommen!

#greenhotelstory

”Vi hade bokat en vistelse på Green Hotel till nyår men pga av pandemin valde vi att boka om. Trots sen avbokning löstes detta på ett positivt sätt. Vi har spenderat tre härliga dagar på Green hotell och njutit av boende o mat. Utsikten är vidunderlig och servicen är personlig o tillmötesgående”

”Bokade sviten med trerätters och vinpaket. Otroligt utsikt från rummet, fantastisk fint rum med bastu och badkar, stora rum. Fantastiskt vällagad mat och grym service. Fina och stora sällskapsrum, fin pool. Biljard samt pingisbord finns att tillgå. Kommer definitivt tillbaka och då kommer jag garanterat att boka sviten igen”

”Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell, Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.”

”Köpte ett Vandra-paket och vi fick en mycket trevlig helg på Green Hotell. Trevlig personal som månar om gästen, maten överträffade våra förväntningar, en trerätters som ju ibland är mer till för köket än för gästen visade sig vara en mycket vällagad historia. Ryggbiff, perfekt rosa från mitt till ytterkant, en friterad potatis som inte hade kunnat göras bättre”

”Fantastisk hotell i vackra Tällberg. Service på högsta nivå på ett jordnära omärkvärdigt sätt. Maten är fantastisk god och rummen mysiga. Alla känns genuint glada. Frukosten är precis lagom. Allt finns och allt smakar så himla bra. Det är 2:a gången jag är där och längtar tills nästa gång redan nu.”

Packat & klart

Packat & klart

DET FINNS SÅ MYCKET ATT SE I VÅRT VACKRA LAND.
UTFORSKA DALARNA - OCH TÄLLBERG.

Hos oss kan du känna dig säker och trygg. Vi har många rum i fristående hus med egen ingång. Vi kan sätta nyckeln i din dörr och leverera alla måltider i korg utanför din dörr – du behöver inte träffa någon om du inte vill när du bor hos oss!

I hotellparken finns aktiviteter för alla: egen tennisbana, utegym, frisbeegolf, inomhuspool, gym, biljard, dart och många sällskapsspel. I välrenommerade Tällberg vandrar du längs väl uppmärkta vandringsleder bland vackra dalagårdar, naturreservat, skog, längs Siljans strand och utsiktsplatser. I närheten hittar du: cykelleder i mängder, Europas längsta parallellrodelbana, Orsa rovdjurspark, spektakulära vattenfall, Högt & lågt (kanonfin klätterpark) mm mm. BARA KOM!

Jag vill se alla paket

Vandra

Packa favoritbyxorna och sköna skor. Vandra i vackra Tällberg med omnejd.

Läs mer

Sommar på Tomteland

På tomteland är du är hjälten i ett Sagolikt äventyr! Bo bekvämt hos oss när du besöker Tomten. Pool ute och inne, tennisbana, frisbeegolf och gott om gräsytor för barn med spring i benen.

Läs mer

Boende Dalhalla – 1 natt

Boka 1 natts boende med middag före konserten och vickning efteråt. Lägg till buss och konsertbiljett.

Läs & Boka
Aktiviteter

Vad har du lust med?

Spela tennis, basta och bada. Vill du se mer finns många uppskattade besöksmål i närheten av hotellet. Läs mer under aktiviteter.

Se alla aktiviteter

Cykla

Vi har köpt in 4 nya fina 7-växlade cyklar. Med hjälm, cykelkorg och pakethållare - sköna, lätta cyklar som du kommer långt med. Köp med matsäck och kaffetermos och upptäck bygden från cykeln. Förboka, det är högt tryck på våra cyklar!

Läs mer

Vandra

Upptäck Nybodalens naturreservat, följ stigen längs Siljans strand, gå upp på Digerberget och njut av utsikten och promenera bland vackra hus och gårdar i bymiljö. Här finns något för alla! Glöm inte beställa vår matsäck att ta med på turen - du kan låna ryggsäck av oss! Kartor och tips på vandringsleder får du i receptionen.

Läs mer
Rum

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns ett rum för alla.

Jag vill se alla rum

JUST NU PÅ GREEN HOTEL

Nu är utomhuspoolen öppen igen

juni 14, 2021 — augusti 22, 2021

Vandra i vacker bymiljö

juni 25, 2021 — september 30, 2021

Bröllop

Bröllop att minnas

Läs & Boka

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,