upplev tällberg

Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vårt hotell ligger högt i byn Tällberg, i hjärtat av Dalarna – med en utsikt i världsklass! Varmt välkommen till oss. Till alla er som följer, gillar och besöker oss här på Green Hotel – stort tack. Vi förstår att ni känner oro i den situation vi är i idag. Frågorna är många och vi vet inte hur det ser ut i slutet av veckan, nästa månad eller i sommar. Det är många som avbokar och flyttar möten och resor.  Vår bransch är hårt drabbad, nu behöver vi dig. Kom hit njut av maten och den milsvida utsikten. Vi är här som vanligt med samma genuina service.  Väl på plats hos oss lovar vi att göra allt som Folkhälsomyndigheten rekommenderar för att hålla god hygien. Vi behöver dig mer än någonsin - kom!  Varmt välkommen Salka B Eynon med personal

#greenhotelstory

”Det här är ett hyllningsinlägg till Green Hotel och den fantastiska personalen som arbetar där. I mer än 10 år har vi besökt hotellet ett par gånger om året och varje gång har vi blivit fantastiskt väl omhändertagna. För oss är Green hotel som hemma fast borta. Vi älskar atmosfären, maten, personalen, konsten och inte minst utsikten! Så, tack för att ni är personliga och unika! Vi kommer tillbaka så snart vi kan”

”I am a guide-type-of person; this was good”
I will return, scenery excellent, but most importantly they know what thery are doing in the kitchen. Rustiq, simple, and tasty food.

”Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell, Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.”

Ett hotell som inte bara levererar en makalös utsikt över Siljan från matsalen utan även professionellt och varmt bemötande, kanonmat och fina hotellrum. Här kan du låna en cykel, bada i utomhuspool (sommartid) eller inomhuspool. Spela biljard, tennis, promenera, konferera och umgås i stora som små grupper. Allt i en lugn och vacker miljö. En riktig pärla vi gärna återvänder till!

Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell,
Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.

JUST NU PÅ GREEN HOTEL

VI HÅLLER ÖPPET!!

mars 17, 2020 —

EARTH HOUR

mars 28, 2020 —

Brunch påskafton & påskdagen

april 13, 2020 — april 14, 2020

Tangoweekend

maj 22, 2020 — maj 24, 2020

Brunch på Mors dag

maj 31, 2020 —

MIDSOMMAR

juni 18, 2020 — juni 21, 2020

Cederberg vinhelg

oktober 23, 2020 — oktober 25, 2020

Packat & klart

Packat & klart

Vi vill göra det lätt för dig att välja - oavsett om du söker avkoppling eller aktivitet så är utbudet rikt runt hotellet och i vår omnejd; vasaloppet, skogsvandringar, konstvisningar, vinprovningar - listan kan göras lång och vi har många färdiga förslag att erbjuda.

Jag vill se alla paket

Påskerbjudande

Bo 3 nätter betala för 2! Gäller våra rum i fristående byggnad.

Läs & boka

Just nu – Erbjudande

Var ute i naturen, gå promenader, lyssna på pippifåglarna i skogen - njut av vackra Sverige. Bo 3 nätter - vi behöver din hjälp nu!

Läs & Boka

Midsommar i Dalarna

Midsommar i Dalarna är midsommar på riktigt. Spelmän och folkdräkter inramat av röda knutar, sill och jordgubbar.

Läs & boka

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns något för alla.

Jag vill se alla rum

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,