Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell,
Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.

Ett hotell som inte bara levererar en makalös utsikt över Siljan från matsalen utan även professionellt och varmt bemötande, kanonmat och fina hotellrum. Här kan du låna en cykel, bada i utomhuspool (sommartid) eller inomhuspool. Spela biljard, tennis, promenera, konferera och umgås i stora som små grupper. Allt i en lugn och vacker miljö. En riktig pärla vi gärna återvänder till!

Väldigt mysigt och genuint hotell med fantastisk utsikt över Siljan. Underbart ställe att checka in på för den som kommer från en storstad och vill komma bort och känna lugnet ett tag. Trevlig personal, bra bemötande och jag fick en jättebra känsla av stället direkt i lobbyn. Varmt och välkomnande.

Packat & klart

Packat & klart

Vi vill göra det lätt för dig att välja - oavsett om du söker avkoppling eller aktivitet så är utbudet rikt runt hotellet och i vår omnejd; vasaloppet, skogsvandringar, konstvisningar, vinprovningar - listan kan göras lång och vi har många färdiga förslag att erbjuda.

Jag vill se alla paket

Midsommar 2020

Midsommar i Dalarna är midsommar på riktigt. Spelmän och folkdräkter inramat av röda knutar, sill och jordgubbar.

Läs & boka

Mitt i veckan paket

Ta vara på alla dagar, besök oss mitt i veckan till ett bättre pris men med samma innehåll

Läs & boka

Boende Dalhalla – 1 natt

Boka 1 natts boende och biljett hos Green Hotel.

Läs & Boka

Smakfullt & personligt

100 rum med personlig touch. Enkelt och trivsamt eller exklusivt med privat bubbelbad, här finns något för alla.

Jag vill se alla rum

Kalender

Greenverket – fotoutställning Dawid:OAS

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.