Våffelvandring Styggforsen

Om Våffelvandring Styggforsen

Följ med på en vandring i härlig natur och spännande geologi. Vi vandrar till ett unikt naturreservat mitt i skogen. Här har inlandsisen skapat en djup kanjon genom berget och vid de branta klippväggarna syns tydliga spår av meteoriten som träffade området för 377 miljoner år sedan. Vattnet kastar sig nerför bergsväggen och skapar ett 36 meter högt vattenfall. Den speciella miljön har också gett upphov till fantasifyllda legender och omgivningen är minst sagt magisk. Bland annat sägs både troll och tjuvar ha bott i grottan under vattenfallet och jättarna sägs ha regerat i skogen. Området har under århundraden också varit en viktig industriell plats. Halvvägs stannar vi för att laga våfflor över lägerelden och njuta av stillheten i skogen.

Plats: Mötesplats är vid skogskyrkogården i Boda kyrkby, ca 2 mil norr om Rättvik längs riksväg 301. Följ skyltningen mot Styggforsens naturreservat
Pris: Vuxen 950 kr, Junior 475 kr (barn under 12 år).

Mer information om turen och vilka datum som finns lediga läser du om och bokar på Green Owl Travel. Boka först din våffelvandring med Green Owl Travel. Sen bokar du ditt rum här nedan!

Scroll to Top