Pepparkakshus

Jul på Green Hotel

Hos oss är julen en av årets höjdpunkter. Hela hotellet skiner lite extra och är pyntat med tomtar och julljus. Kopparkannorna, från vilka vi serverar vårt kaffe, är nyputsade och doften av glögg, pepparkakor, saffran, julskinka – ja allt som har med julen att göra – sprider sig i lobbyn och salongerna. Upplev en äkta jul tillsammans med oss med fokus på familj och vänner. Här trivs alla, den stora familjen representerad av 3-4 generationer, par, eller bara du som inte vill göra jul hemma men ändå äta god hemlagad julmat, ha folk omkring dig och fira en äkta jul.

Varmt välkommen att checka in hos oss den 23 december – glöm alla måsten och låt oss ta hand om allt det praktiska. En värmande glögg framför brasan i lobby väntar efter att du installerat dig på ditt rum. Gå en liten tur på hotellet och lär dig hitta till vår pool och bastu, pingisbord, biljardbord och darttavla. För dig som inte kan sitta still har vi ett gym (öppet dygnet runt) och gott om fina promenadvägar i byn. Upptäck på egen hand eller be om förslag i receptionen. Beställ vår populära korvkorg och ta dig upp på Digerberget med makalös utsikt över Siljan. Gör upp din egen eld och grilla – förmodligen den godaste korv du någonsin ätit…
Alla kvällar, förutom julafton, serveras en välkomponerad 3-rätters middag med noga utvalda råvaror från våra lokala producenter och leverantörer. Julafton bjuder till lunch på julgröt och skinksmörgås – i väntan på det stora julbordet som begås från 17.00. Julbuffé med olika varmrätter finns på lunchbordet övriga dagar. På julafton kommer tomten på sin släde. Alla barn står på rad och kikar ut genom fönstret från vår Gillestuga – snart dyker lyktan upp där ute på gräsmattan någonstans. Det är både förväntan, förtjusning och lite pirr i kroppen hos barnen. Precis så som det ska vara när det är jul. Lämna in ditt paket (ett paket per barn) i receptionen före kl 11.00 på julafton om du vill att ditt barn ska få en klapp ur säcken. Efter middagen är det dags för det stora julklappsspelet. Kom ihåg att köpa med ett paket (värde ca 50 kr) och lämna in det i receptionen senast kl 17.00 på julafton om du vill vara med.
Det finns ett skidspår i byn (7 km, utgår från Tällbergs skola) och gott om mycket fina skidanläggningar på, med bil, bekvämt avstånd. Häst och släde är ett måste för många av våra återkommande gäster. Det är magiskt att glida fram genom skogen bland renfällar och facklor. Det enda som hörs är hovarnas tramp på stigen och hästens belåtna frustande.
Vi förmedlar en kontakt.

Varmt välkommen till en familjär julweekend med mycket tradition
och vidunderlig utsikt över Siljan.

Från oss alla önskar vi dig varmt välkommen!
Salka med personal

23 dec, 2024-

27 dec, 2024

23 DECEMBER

Välkomstglögg från kl 15.00
Middag från kl 18.00
Uppesittarkväll med Bingolotto (glöm inte köpa med din bingolott)

JULAFTON
Frukost kl 07.00-10.00
Lunch kl 12.00-13.30
Tomten kommer kl 14.00 Lämna in paket (max 1 per barn)
under förmiddagen i receptionen
Glögg serveras i lobbyn kl 16.30
Julbord från kl 17.00
Stora julklappsspelet kl 20.30 Lämna in ett paket (värde 50 kr)
under dagen i receptionen om du vill vara med

JULDAGEN

Frukost kl 07.00-10.00
Lunch kl 12.00-13.30
Filmvisning kl 15.00. Vi bjuder på popcorn!
Middag från kl 18.00

ANNANDAGEN
Frukost kl 07.00-10.00
Utcheckning kl 11.00 För dig som åker hem idag
Lunch kl 12.00-13.30
Filmvisning kl 15.00. Vi bjuder på popcorn!
Middag från kl 18.00

27 DECEMBER

Frukost kl 07.00-10.00
Utcheckning kl 11.00

Pingisbord, biljardbord och dart för tävling och turneringar
Massor av sällskapsspel
Inomhuspoolen är öppen mellan kl 07.00-19.00
Boka vårt utomhusbubbelbad, maila eller ring oss
Vi har sparkar och pulkor
Fråga i receptionen efter härliga promenadstråk i byn

PRESENTKORT

Julklapp Green Hotel

Köp ett presenkort till någon du tycker om. Välj mellan våra personliga rum, paket och tillval.

Julklappen som uppskattas av alla.