Aktiviteter

Aktiviteter

I byn och nära till hands

Vill du ha en aktiv vistelse finns det mycket att se och göra både
i Tällberg som by och i omgivningen.

Natur

Här finns gott om leder för vandring, längdskidor, löpning och cykling. Fina familjebackar för utförsåkning och Europas längsta parallellrodelbana för roliga utmaningar. Golfbanor finns två stycken inom en mils avstånd från hotellet. Byns egen bana, Tällbergsbyarnas golfklubb, erbjuder en underbar utsikt över Siljan och 9 hål. Lyckas du med en ”hole in one” får du en flaska champagne!

I de trollska skogarna utanför Mora, bland höga berg, sjöar och vattenfall ligger Tomtelands sagolika världar. Öppet sommartid, sport- påsk- och höstlov, jul- och nyårsveckorna.

Konst & musik

Är du konstintresserad har du hamnat rätt. Med närheten till Zorngården och Zornmuseet i Mora och Carl Larssongården i Sundborn får ditt konstsinne en upplevelse. Upplev akustiken i Dalhalla, en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Under perioden juni till september erbjuder Dalhalla över 25 evenemang med både svenska och internationella artister inom olika musikstilar. Läs mer om våra Dalhallapaket

På Hotellet

Rulla till toppen