upplev tällberg

Välkommen att njuta av Siljan från den vackraste av platser. Vårt hotell ligger högt i byn Tällberg, i hjärtat av Dalarna – med en utsikt i världsklass! Varmt välkommen!

#greenhotelstory

”Personalens bemötande och servicenivå är toppen.
Hotellet ligger så vackert, så vackert… Måste upplevas. En plats att bara vara.
Maten är fantastisk och kockarna är flexibla om man vill anpassa dagens meny. Inga problem alls.” (8 aug 2021)

”Ett fantastiskt hotell som månar om det lilla extra i alltifrån bemötande, service, matupplevelse, aktiviteter och miljö. Hit återvänder vi gång på gång för att vara med vänner och familj. Vi har varit där vinter, vår, sommar och höst, alla årstider har sin unika charm på hotellet.” (juli 2021)

”Green hotel bjuder på en oslagbar atmosfär, utsikt, service och matupplevelse! Inomhus och utomhuspool även de ”sämre” rummen har en fantastisk utsikt. Rummen och allmänna utrymmen är rustade/inredda under 1970/80-talet. Charmigt retro och opretentiöst. Här råder ingen hip boutiquehotellhysteri gällande inredning, vilket känns lite befriande. Rent och fint.
Njut av läget och den fantastiska maten!” (juli 2021)

”Jag har besökt 58 länder och har under åren bott på ett stort antal hotell, Green Hotel utmärker sig dock avsevärt. Utöver en häpnadsväckande utsikt bjuder hotellet på en familjär känsla som är ytterst ovanlig idag. Här får man uppleva klassisk mat med klassisk servering i en miljö som närmast kan beskrivas som ett kulturarv.”

”Fantastisk hotell i vackra Tällberg. Service på högsta nivå på ett jordnära omärkvärdigt sätt. Maten är fantastisk god och rummen mysiga. Alla känns genuint glada. Frukosten är precis lagom. Allt finns och allt smakar så himla bra. Det är 2:a gången jag är där och längtar tills nästa gång redan nu.”

Packat & klart

Packat & klart

DET FINNS SÅ MYCKET ATT SE I VÅRT VACKRA LAND.
UTFORSKA DALARNA - OCH TÄLLBERG.

I hotellparken finns aktiviteter för alla: egen tennisbana, utegym, frisbeegolf, inomhuspool, gym, biljard, dart och många sällskapsspel. I välrenommerade Tällberg vandrar du längs väl uppmärkta vandringsleder bland vackra dalagårdar, naturreservat, skog, längs Siljans strand och utsiktsplatser. I närheten hittar du: cykelleder i mängder, Europas längsta parallellrodelbana, Orsa rovdjurspark, spektakulära vattenfall, Högt & lågt (kanonfin klätterpark) mm mm. BARA KOM!

Jag vill se alla paket

Julbord med 1 hotellnatt

Stanna kvar - vakna utvilad, börja dagen med ett dopp i poolen och en härlig frukost. Välkommen att uppleva en försmak av julen på Green Hotel.

Läs & Boka

Julweekend 3 dygn

Fira en riktigt härlig dalajul med oss. Vårt julpaket bokar du i tre dagar med helpension. Välkommen!

Läs & boka

Nyår 2 dygn

Vårt nyårspaket bokas i två dygn, ankomst 30 eller 31 december. Toppas av nyårssupé och ett glas champagne till 12-slaget.

Aktiviteter

Vad har du lust med?

Spela tennis, basta och bada. Vill du se mer finns många uppskattade besöksmål i närheten av hotellet. Läs mer under aktiviteter.

Se alla aktiviteter

Cello och piano i vintermörkret

Cellisten Béla Beer och pianisten Maja Korp träffades år 2018 på Kungliga Musikhögskolan. De spelar här hos oss 4 och 11 december.

Läs mer

Massage & behandlingar

Nu kan du boka massage, ansiktsbehandlingar, frans- & brynfärgning, lashlift, browlift mm hos oss!

Läs mer

JUST NU PÅ GREEN HOTEL

Fotokonst – Frank af Petersens

november 12, 2021 — januari 15, 2022

Cello och piano i vintermörkret

december 4, 2021 — december 11, 2021

Julbord

november 27, 2019 — december 11, 2019

Mortens julkasse

november 15, 2020 — december 14, 2020

Drop in vigsel

februari 14, 2022 — februari 14, 2022

Bröllop

Bröllop att minnas

Läs & Boka

Om oss

Hela historien

Jag vill veta ännu mer

”Detta hus byggdes år 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land”

Dessa rader hittades efter 70 år när vi breddade en öppning mellan två matsalar. En hälsning från en hantverkare till en annan.

Platsen där Green Hotel är belägen är utvald. Här ser du en bit av Sverige och världen som inte finns någon annanstans. Härifrån syns Mora och Sollerön, Siljansnäs, Rättvik och däremellan den alltid föränderliga Siljan.

Siljansbygden är ett resultat av naturens våldsamma och självläkande krafter. De blå bergen kring sjön är kanten på en jättelik krater efter ett meteoritnedslag för mer än 365 miljoner år sedan. Människan har förädlat byn Tällberg med röda och grå hus i timmer och panel, med gärdesgårdar, murar och stallar. Generationer har odlat marken och betande mular har öppnat landskapet.

Kom – Låt din blick flyga över Siljan. Känn vidden, känn luften, känn ljuset och känn dig framförallt varmt välkommen hit.

Nyhetsbrev

Missa inget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. För nyheter helt enkelt.

Med vänliga hälsningar,