Tällberg, Dalarna
Lätt regn / 17°
Green Hotel

Om Green Hotel

  • Glada tjejer på Green Hotel, Tällberg
  • Vacker sommarbild på Green Hotel
  • Fina pelargoner på Green Hotel
  • Vacker sommarbild på Green Hotel

När är bästa tiden att besöka Green Hotel? När du har tid att åka…

Välkommen att njuta Siljan från den vackraste av platser. Högt i Tällberg ligger Green Hotel – med utsikt i världsklass! Green Hotel har varit en mötesplats för celebriteter, evenemang och alla oss vanliga livsnjutare sedan 1947. Här finner du en unik plats där omsorg och medvetenhet råder.

Gör ett besök i konstmuseet Greenverket, museet inrymmer familjen Börjesons privata konstsamling med verk av bland andra Anders Zorn, Carl Larsson, Picasso, Chagall, Maria Boerendonk Börjeson.

Ät, drick och njut med utsikt – från terrasserna, salongerna eller matsalen där malmkronor och kristallkronor pryder sin givna plats. Även här finner du konst från bland andra Carl Milles och Johannes Nilsen.

Köksmästare Morten Paulsen komponerar menyer efter säsong med rena råvaror och höga smaker, tillagat med kärlek i varenda munsbit.

Välkommen till en värld av Green Hotel.

Det var en gång

”Detta hus byggdes 1917 då världen stod i brand och folk fingo svälta även i vårt neutrala land.”

Meddelandet stod skrivet på en brädlapp som en snickare hittade när han breddade öppningen mellan två av matsalarna 1987. Den hade lagts dit av en kollega till honom 70 år tidigare.

Det var Hilda Andersson, sekreterare från Stockholm, som lät uppföra villan 1917. Hon var en driftig och ekonomiskt sinnad kvinna som gjorde goda aktieaffärer. För pengarna lät hon bygga sig detta stora, timrade hus i Tällberg.

År 1947 köpte makarna Ninni och Börje Green huset och gjorde om det till ett mindre hotell med 30 rum.

År 1965 bytte hotellet ägare. Hans Erik Börjeson köpte det och byggde ut, byggde till och byggde om. Han lade grunden till dagens Green Hotel som vuxit och blivit Tällbergs största hotell- och konferensanläggning – som i dag drivs av nästa generation.

Ett hotell i tiden

I dag är Salka Börjeson Eynon hotellets ägare. Hon fortsätter att utveckla hotellet till en inspirerande mötesplats för besökare från hela världen.

Green Hotel är en plats för människor, möten och rekreation. Omsorg och medvetenhet i allt driver oss och är något som vi har förstått att våra gäster uppskattar. Liksom vår kombination av tradition och nytänkande. Svårare än så är det inte.