Tällberg, Dalarna
Lätt regn / 17°
Green Hotel

Mat & Vin

  • Ät gott på ert bröllop med vår bröllopsmeny - Green Hotel i Tällberg, Dalarna
  • Ät gott på ert bröllop med vår bröllopsmeny - Green Hotel i Tällberg, Dalarna

Mat

Alltid levande ljus under den mörka årstiden och levande blommor på borden året runt. Vår köksmästare Morten Paulsen komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur med stänk av Medelhavet och tidens kryddor.

Våra värdinnor bär bygdedräkt och under de stora helgerna dukar vi upp smörgåsbordet med en härlig blandning av rätter från gamla goda tider, hemlagade specialiteter och spännande nutida smaker.

Mat Runt Siljan

Green Hotel deltar i ”Mat Runt Siljan” som innebär att vi prioriterar råvaror producerade i Siljansbygden. Det gör vi för att främja öppna landskap, kortare transporter, nyetablering och för att öka förståelsen för sambandet mellan miljö och hälsa.
Att du får det bästa på tallriken är därför ingen tillfällighet. Det är ett omsorgsfullt, medvetet val till nytta och glädje för alla.

Vin

Vinerna i vår vinlista är utvalda med omsorg där kvalitet, omtanke och mjuka värden ligger bakom varje val. Här finns viner från klassiska områden blandat med nya smakupplevelser. Till middagen hjälper vår hovmästare dig att träffa rätt i vinlistan och vi presenterar vinpaket i flera prisklasser inför varje kväll. Ett gott vin i glaset före maten eller en stund på terrassen en ljummen sommarkväll, här finns något för alla tillfällen. Den härliga drycken från Champagne finns självklart med och vi är glada att kunna bjuda bubblor i glasen från det enda svenskägda champagnehuset Hatt et Söner.

Green Hotels paradviner från den högt belägna vingården Cederberg i Sydafrika har i december 2014 fått fina utmärkelser vid den årliga SAWI utdelningen som hölls på Grootbos Private Nature Reserve i Gansbaai. SAWI (South African Wine Index) kom till 2009 och att komma med på listan av utmärkelser är en fin bedrift. Vi är stolta att vi på Green Hotel serverar er David Niewoudts ädla dryck i glasen när ni besöker oss.

Någon gång per år har vi David Niewoudt på besök för en härligt vinprovarhelg, där vi njuter av ett flertal av hans viner.